Draupnir nu ook in Nederland!

DSC03941 DSC03946 DSC03922

Pim van der Sloot is sinds de Wereldkampioenschappen in Herning de Nederlandse dealer van dit fantastische merk. Pim had al eens op een Draupnir zadel gereden en was direct verkocht.

Wat is er zo bijzonder aan deze zadels?

De vorm en het materiaal van de zadelboom maken Draupnir zadels uniek. De zadelboom is anatomisch maatwerk voor de IJslandse paardenrug en is beschikbaar in 19 verschillende maten. De zadelboom is gemaakt van epoxy. Dit materiaal geeft vering, flexibiliteit, kracht en is licht. Een goede zadelboom is randvoorwaarde voor een goed resultaat.

De zitting is zo gevormd dat de ruiter maximale balans en steun in het zadel heeft. Het model Embla is het eerste zadel voor IJslandse paarden dat speciaal voor vrouwen gemaakt is. Embla neemt heupen, bekken, rug en zitpositie van vrouwen serieus.

De zadels en hoofdstellen worden gemaakt van topkwaliteit leer. Draupnir kan geleverd worden met enkel en dubbel zadelblad.

De makers van Draupnir hebben zich tot doel gesteld topkwaliteit te maken. Verschillende ruiters die op hoog internationaal niveau wedstrijd rijden (zoals Stian Pedersen) en Tonje Lund Ness, dierenarts gespecialiseerd in chiropractie, hebben de ontwikkeling van het merk Draupnir beïnvloed.

Draupnir heeft naast zadels en toebehoren ook prachtige hoofdstellen.

Meer weten? Neem dan even contact met Pim op