Wie is Pim.

Het verhaal achter Pim

Pim begon op zijn zesde met paardrijden op een manege. Op gewone pony’s. Zijn ouders, ook enthousiast over paarden, wilden een eigen paard aanschaffen. Ze werden compleet verliefd op een mangalarga marchiadores, een Portugees/Braziliaans gangenpaard. Zo ging Pim dus verder met het gangenpaard. De overstap naar de IJslander was een natuurlijke voor hem. Voor iemand met ambitie en een leergierige aard, zijn er met de IJslanders meer mogelijkheden. Vooral doordat er een vereniging is die zorgt voor structuur en samenhang tussen IJslanderhouders.

Van jongs af aan keek Pim graag naar de Landsmót video’s. Niet alleen omdat hij er gave paarden zag. Hij was vooral geïnteresseerd in de verhalen achter de paarden. Waar komt het paard vandaan, wie is de fokker ervan en wat betekent de komaf van het paard? Vragen die hem nieuwsgierig maakte en een bron van inspiratie voor hem zijn. Toen hij een baan aangeboden kreeg in IJsland, accepteerde hij die direct. Hij bleef er meer dan vijf jaar.

Hij deed er veel ervaring op, omdat hij bij meerdere werkgevers aan de slag ging. Hij maakte kennis met verschillende trainingsmethodes en kreeg ruime mogelijkheid die methodes zich eigen te maken.

Pim beschikt al over meer dan 10 jaar wedstrijdervaring. Met goede resultaten, waaronder tweevoudig Nederlands Kampioen Tölt, winnaar Horses on Ice (een eerste editie), B-finale viergangen WK (2005). Daarnaast beschikt hij over internationale ervaring. Zo nam hij deel aan de Landsmót (2012). Daar kwam hij op basis van puntenaantal als tiende binnen. In 2014 werd hij Nederlands Kampioen Vijfgangen (F1).

Terug in Nederland
De ervaringen en werkzaamheden die Pim in IJsland opdeed , wilde hij graag voortzetten in Nederland. Werken met paarden is voor hem meer dan werk. Zoals hij het zelf zegt: “ Het is voor mij een “way of life”.


De visie van Pim

Bij het werken met paarden heeft Pim, voortkomend uit zijn ervaring met paarden en ruiters, een eigen aanpak en zienswijze. Hij verwoordt zijn visie als volgt:

“Het verbeteren van de communicatie tussen mens en paard is waar het voor mij omgaat. Paarden en ruiters de mogelijkheid te bieden zich voortdurend te ontwikkelen. Daar ligt mijn passie. Het doel van de ruiter is voor mij het uitgangspunt en zowel paard als ruiter kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Dat vraagt om een andere mindset. Ik ondersteun paard en ruiter daar graag bij”.

Geduld is bij zijn werkwijze van grote waarde. Door vanuit rust te werken, komt er ruimte om te kijken naar de mogelijkheden en dat brengt de verandering dichterbij. Pim neemt de tijd om naar het paard te kijken. Zich een goed beeld te vormen. En dan te bedenken welke aanpak of methode het beste werkt.

Vanuit deze filosofie werkt Pim altijd …..

Back to Top